forside
Råvaren

Råvaren

Råstoffene i lefser og lomper er poteter, hvetemel, rugmel og salt. Potetene dyrkes på kontrakt av en gruppe på ca. 10 gårdbrukere i Totendistriktet og Solør. Våre krav til potetprodusentene er høye, og bare sorterte matpoteter av definert størrelse og kvalitet blir akseptert.

Etter vasking, koking, skrelling og mosing er potetene klare til å blandes med mel og salt for å gi den riktige deigen til lefser og lomper. Deigmixen er avgjørende for å skape et godt ferdig produkt. Videre har dagens moderne maskiner ubegrensede muligheter til trinnløst å justere alle variabler (tykkelse, melstrøing, steketid, steketemperatur, kjøletid etc.) under bakeprosessen.

Våre bakeres totale kompetanse når det gjelder råvarer, deigmix, baking, steking og pakking er avgjørende for at sluttproduktets skal holde den høye kvalitet våre kunder forventer.

Til sist legger vi stor vekt på en lynrask og stabil distribusjon, som sikrer at alle varer holder topp ferskhet når de ankommer butikkene.